Så funkar det

Genom din minnes- eller hyllningsgåva hedrar du en anhörig eller vän. Samtidigt bidrar du med en gåva till vårt arbete. Med din gåva är du med och förändrar framtiden för människor som lever i utsatthet och stöder deras kamp för mat, försörjning, trygghet, utbildning och hälsa.

Vi skickar gåvobladet med det motiv du själv väljer till den adress som du anger. Glöm inte att skriva namn på den/dem hälsningen avser att vara ifrån och utrymmet för detta är max 320 tecken och 13 rader. Du kan enkelt följa hur gåvobladet ser ut när du fyller i dessa uppgifter. Illustrationen på gåvobladet visar en hand som håller ett hjärta. Det symboliserar att vi kämpar tillsammans för en rättvis värld. Tillsammans delar vi på världens resurser, har samma rättigheter och lever under samma himmel. 

För att gåvobladet ska komma fram till mottagaradressen i tid behöver du göra beställningen senast tre vardagar innan begravningen eller hyllningsdagen äger rum. Det är vanligt att mottagaradressen i samband med minnesblad går till begravningsbyrån eller till en anhörig. Vi skriver ut gåvobladet och skickar det till den adress du angivit eller så kan du välja att själv skriva ut och överlämna gåvobladet. Har du valt att Act Svenska kyrkan ska skicka gåvobladet får du ändå en kopia till din e-post som du kan välja att ladda ner för att titta på om du önskar. Väljer du att skriva ut gåvobladet själv så skickas det till din e-postadress och vi behöver även då dina adressuppgifter. Om du inte fått något e-post ber vi dig att kontrollera att den inte har hamnat som skräppost. 

De uppgifter vi behöver är följande:

  • Namn på personen/personerna som ska hedras
  • Namn på den/dem som hälsar
  • Egen hälsning, om du önskar
  • Namn och adress dit gåvobladet ska skickas
  • Din/beställarens adressuppgifter
  • Beloppet du vill skänka, valfritt belopp från 100 kr

Det finns tre betalsätt att välja mellan: betalkort, inbetalningskort och Swish. Gåvobeloppet du väljer anges inte på minnesbladet. Den gåva du ger kommer användas där den bäst behövs inom Acts Svenska kyrkans verksamhet runt om i världen. 

Du kan få skattereduktion om du är 18 år fyllda eller fyller innevarande år då du ger gåvan. Det krävs också att varje enskild gåva du ger är 200 kronor eller mer. Totalt under året behöver du skänka minst 2 000 kronor till organisationer som är godkända av Skatteverket. Läs mer om skattereduktion på dina gåvor här